Grigore Coroi: eTwinning, platforma care mă inspiră să creez

Grigore COROI
elev în clasa a III-a, Liceul „Meșterul Manole”, Sălcuța, Căușeni
M-am născut într-o zi cu poetul Grigore Vieru și sunt foarte mândru de aceasta. Dar cine nu ar fi mândru să fie născut în aceeași zi cu marele poet? Învăț în clasa a III-a B, în Liceul „Meșterul Manole”, cel mai bun liceu din țară. De ce e cel mai bun? Pentru că la școală mă simt ca acasă și pentru că liceul meu este ca nou după reparația capitală prin care a trecut. Totul e frumos și modern, conform standardelor europene. La școală aflu foarte multe lucruri și mă implic în diferite activități. Acasă, mama nu prea reușește să mă ajute deoarece lucrează mult, iar tată nu am. Sunt singurul copil în familie. Pe de o parte, e bine pentru că nu trebuie să împart cu nimeni ciocolatele pe care le primesc. Dar pe de altă parte, nu am cu cine să mă joc sau nu are cine să mă ajute la temele pentru acasă.
Școala reprezintă pentru mine spațiul în care eu creez. Platforma eTwinning îmi oferă această posibilitate. eTwinning este o platformă educațională care ne dezvoltă abilitățile. Sunt multe proiecte în care noi, elevii, ne implicăm. Cel mai mult mi-a plăcut proiectul „Cunoaște-te pe tine însuți”. Acest proiect ne-a făcut să descoperim abilități de care nici nu știam până atunci. Eu am descoperit că îmi place să desenez și chiar îmi reușește. Am desenat elefanți și mai multe păsări. Primele desene nu au ieșit chiar așa cum mi-am dorit, dar până la urmă rezultatul a fost pe potrivă. Mi-a plăcut acest proiect pentru că m-a antrenat mult. Am creat cartea mea pe care am intitulat-o „Fauna Pământului”.
Un alt proiect deosebit a fost „Soarele din mânuțe”. Doamna Natalia, învățătoarea noastră, a desenat un soare pe o coală mare de hârtie, iar noi, cu mânuțele trecute prin acuarelă galbenă, am lipit raze. Au fost 31 de raze pentru că suntem 31 de copiii în clasă. Apoi, împreună cu toți colegii, ne-am fotografiat cu alături de soarele desenat cu mâinile noastre.
O altă idee care pur și simplu m-a cucerit, a fost să cântăm imnul eTwinning. Pentru aceasta, am lucrat cot la cot cu elevii clasei a VII-a. Și toți împreună am cântat, iar un elev din clasele mai mari a filmat și doamna Natalia, învățătoarea mea, a postat pe platforma eTwinning. Toată clasa urmărea aproape în fiecare zi ce comentarii se adună la postarea noastră. Ne-au văzut elevi din foarte multe țări.
Mai vreau să vă povestesc o întâmplare. Eu nu am internet acasă și din când în când, merg la biblioteca satului. Odată, am pornit calculatorul, am deschis Google și în loc să-mi apară „Search”, acolo unde urma să scriu ceea ce aveam nevoie să găsesc, a apărut o pagină eTwinning. Atunci eu mi-am încercat norocul și am căutat pe pagina platformei clasa a mea. Am fost tare bucuros când am văzut că s-au deschis filmulețe de-ale noastre. A doua zi, le-am spus și colegilor de clasă despre ce am reușit să văd. Unii m-au crezut, alții nu.
Și mi-am mai adus aminte de un proiect. „Planeta Minune” s-a intitulat și sarcina noastră era să desenăm planeta Pământ. Dar trebuia să scriem un mesaj pentru desenul nostru. Și mie mi-a venit un gând. Am decis să scriu despre prietenie și am formulat așa: „Nu contează etnia sau țara din care ești, toți suntem prieteni”.
La final, aș vrea să vă spun că una din dorințele mele este să mergem toată clasa în vizită la elevii cu care facem proiecte pe platforma eTwinning. Mi-ar plăcea să mergem în România, acolo avem mulți prieteni. Și aș mai vrea ca profesoara din România, care e colega învățătoarei mele pe platformă, să viziteze liceul nostru. Atunci i-aș spune că școala mea este mândră de proiectele pe care le inițiază și i-aș mulțumi pentru aceasta.

2018-03-30T15:34:34+00:00